U Sarajevu pacovi izlaze iz cijevi zbog začepljene kanalizacije, a ViK odugovlači s popravkom

U Sarajevu pacovi izlaze iz cijevi zbog začepljene kanalizacije, a ViK odugovlači s popravkom


Stanovnici zgrade na Alipašinoj 45, u sarajevskom naselju Ciglane, zabrinuti su za svoje zdravlje zbog začepljenih kanalizacionih cijevi i sporog odgovora nadležnih institucija.

Stanovnici ove ulice su se obratili redakciji portala Klix.ba nakon što su primijetili da im pacovi izlaze iz kanalizacionih cijevi.

Nakon što su otkrili problem sa začepljenom cijevi, kontaktirali su Sarajevostan za pomoć.

“S obzirom na to da smo odgovorni građani odmah smo otvorili nalog u Sarajevostanu koji je naš upravitelj. Kada su nakon više dana od prijave izašli na teren konstantovali su da je to nadležnost Vodovoda i kanalizacije (ViK). ViK smo čekali više od dvije sedmice, jer je problem na većoj dubini i potrebno je ozbiljno kopanje kako bi se problem otklonio”, izjavili su.

Uprkos njihovim prijavama, problem nije riješen, a situacija je kulminirala u ponedjeljak navečer kada su pacovi iz kanalizacionih cijevi izašli u stanu jednog od stanara.​

“Sada je cijeli ulaz u riziku od raznih zaraza koje se mogu proširiti centrom našeg grada. Ovo je ozbiljan propust i Sarajevostana i ViK-a”, rekli su.

Iz ViK-u ve su odgovorili da će kvar biti saniran do kraja sedmice, u skladu s raspoloživim ekipama i opremom.

To znači da će stanovnici i dalje biti u agoniji do kraja sedmice, a postoji rizik i za ostale Sarajlije jer su pacovi iz kanalizacije glavni prenosioci zaraznih bolesti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija