Izborna trka u Starom Gradu: Selimbegović tvrdi da mu je Čengić poslao inspekciju na Darivi

Izborna trka u Starom Gradu: Selimbegović tvrdi da mu je Čengić poslao inspekciju na Darivi


Na Kovačima je sinoć održan završni predizborni skup SDA Stari Grad, na kojem se predstavio kandidat za načelnika Dženan Selimbegović.

Prema saopćenju stranke, građani Starog Grada prepoznali su program Dženana Selimbegovića i odlučni su u namjeri da promijene trenutno stanje u Općini Stari Grad, koje je obilježeno neradom, netransparentnošću i bahatošću sadašnjeg načelnika.

“Odnos Općine i načelnika Irfana Čengića prema nama u ovoj kampanju nepoznat je u demokratskoj historiji BiH. Od prvog dana krenule su opstrukcije. Prvo su nam zabranili, da dobro ste čuli, zabranili salu Općine Stari Grad, ali i prostorije svih Mjesnih zajednica. Nakon toga, nije nam nikada izdato rješenje za postavljanje štandova, iako smo predali uredne zahtjeve. Nakon što smo vidjeli banere razvučene širom Starog Grada, podnijeli smo i mi zahtjev, do danas nam nije odgovoreno na njega, dok su načelnik i svi njegovi koalicioni partneri, čak i Snaga naroda Rame Isaka svoje banere postavili po svim mahala. Na kraju nam je načelnik Čengić i na Porodični dan, koji smo organizovali na Darivi, poslao inspekciju. To Ibrahim Hadžibajrić, ma kakav da je bio i ma koliko ljuti politički protivnici bili – a bili smo jedina opozicija 12 godina, nikada nije uradio”, rekao je Selimbegović.

Istakao je da su, uprkos svim opstrukcijama, uspjeli provesti uspješnu kampanju zahvaljujući aktivnom izlasku na ulice i angažmanu u svim mahalama.

“Općina Stari Grad nema domaćina. Načelnik Čengić je prespavao godinu dana mandata. Stičemo utisak da je Čengić na prošlim izborima dobio posao koji niti je želio, niti zna da radi, stoga nas čudi da ga ponovo traži. Skoro pola vremena svoga mandata načelnik je proveo u posjetama evropskim i svjetskim destinacijama poput Dubaia, Londona, Beča, Istanbula, Zagreba, Beograda pa čak i Čikaga i tako dalje. Od tih Čengićevih turističkih posjeta građani Starog Grada nisu imali ništa”, dodao je Selimbegović.

Predstavljen je ambiciozan program “Plan i vizija za Stari Grad 2024-2028.” od strane Selimbegovića, koji najavljuje realizaciju projekata kao što su izgradnja sportske sale na Bistriku, stambeni objekti za mlade na Moščanici, rekonstrukcija bazena Bentbaša, uređenje Darive i izgradnja mosta na Mahmutovcu.​

Predstavljen je program SDA za Općinsko vijeće Stari Grad, a iz stranke ističu da je to najkvalitetnija lista ikada ponuđena građanima. Nosilac liste, doc. dr. Jahja Muhasilović, obratio se u ime kandidata.​

Istakao je da su ovi lokalni izbori test za svijest građana o trenutnoj situaciji, naglašavajući da na ovim izborima moraju dati jasnu poruku Trojki da njihovi postupci nemaju podršku, jer u suprotnom, Bosni i Hercegovini ne piše dobro.

Na skupu su, pored kandidata, govorili potpredsjednik SDA Haris Zahiragić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Faruk Kapidžić i predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH Almir Bećarević, svi pružajući snažnu podršku Dženanu Selimbegoviću u njegovoj kandidaturi za načelnika Starog Grada.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija