Najviša isplaćena plata u RS skoro 250.000 KM

Najviša isplaćena plata u RS skoro 250.000 KM


Radnik u Istočnom Novom Sarajevu, zaposlen u trgovini na veliko duhanskim proizvodima, zaradio je za mjesec dana 246.506 KM.

To je ujedno najveće prijavljeno pojedinačno neto primanje po osnovu radnog odnosa u Republici Srpskoj za devet mjeseci ove godine, rečeno je za “Nezavisne novine” u Poreskoj upravi Republike Srpske.

Kada se u obzir uzme podatak da je u avgustu prosječna plata u Srpskoj iznosila 1.411 KM, ovom radniku isplaćene su 174 takve plate.

Na drugom mjestu tabele pet najvećih isplaćenih neto primanja našao se radnik iz Kotor Varoša, koji je zaposlen u proizvodnji obuće, a kojem je isplaćena plata od 197.026 marka.

“Radnik iz Banjaluke, koji je zaposlen u djelatnosti ostalo novčano poslovanje, odnosno posredovanje, našao se na trećem mjestu sa platom od 117.158KM”, istakli su iz Poreske uprave Srpske.

Među pet najvećih plata za devet mjeseci našla se i plata Banjalučanina od 109.516 KM zaposlenog u oblasti ostalog novčanog poslovanja – posredovanja.

“Na posljednjem mjestu top pet najvećih neto primanja našao se još jedan Banjalučanin, koji je zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo kojem je za mjesec dana legla plata od 100.414 maraka”, zaključili su iz Poreske uprave Srpske.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija