MADI povećava plate za 800 radnika: Radnici će imati i trinaestu platu

MADI povećava plate za 800 radnika: Radnici će imati i trinaestu platu


Najveća mesna industrija u Bosni i Hercegovini, MADI, najavila je isplatu finansijske podrške za 800 radnika, uz trinaestu platu i povećanje plata u budućnosti.

MADI, vodeća mesna industrija u Bosni i Hercegovini, najavila je da će u oktobru isplatiti finansijsku podršku od 500 KM za svih 800 radnika, kao i trinaestu platu za 2024. godinu. Pored ovih beneficija, kompanija planira povećanje plata u januaru 2025. godine, što će dodatno poboljšati finansijsku situaciju zaposlenih.

Direktor društva MADI d.o.o., Maid Jabandžić, istakao je važnost zaposlenika u ostvarivanju poslovne vizije kompanije. “Najveća snaga i podstrek za nastavak naše vizije su naši uposleni,” rekao je Jabandžić, naglašavajući da su svi radnici MADI d.o.o., Agrofarms d.o.o., Veterinarska stanica d.o.o., Mi-Power d.o.o., i Euro Meat d.o.o. uključeni u ovu isplatu.

Posljednjih godina, kompanija MADI je uložila oko 47 miliona KM u razvoj i unapređenje svojih kapaciteta, čime je postala jedan od najvećih investitora u Bosni i Hercegovini. Ove investicije su usmjerene na modernizaciju proizvodnje, unapređenje tehnologije i osposobljavanje zaposlenih.

MADI se posebno ističe u oblasti proizvodnje i prodaje piletine, s ciljem da svi proizvodi budu domaći, od zasijavanja žitarica na vlastitim poljima do uzgoja peradi i stoke na farmama. “Cilj je da svaki MADI proizvod bude potpuno domaći, koristeći najbolje sirovine i tehnologiju,” dodao je Jabandžić.

Upravljanje svim fazama proizvodnog i distributivnog procesa, uz kvalitetan nadzor, ključno je za uspjeh kompanije. “Naši uposlenici su nosioci cijelog sistema i upravo oni omogućavaju kvalitet naših proizvoda,” naglasio je za Akta.ba Jabandžić.

Izvršni direktor Edin Jabandžić također je istakao da je isplata trinaeste plate i finansijske podrške nagrada za trud i znanje koje su zaposlenici uložili u izgradnju kompanije. “Ovaj momenat je prilika da nagradimo naše uposlene, jer njihovo zadovoljstvo doprinosi povoljnom poslovnom ambijentu,” rekao je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija