Iz inžinjerske komore FBiH uputili apel građanima: Štedljivo koristite telekomunikacijske resurse

Iz inžinjerske komore FBiH uputili apel građanima: Štedljivo koristite telekomunikacijske resurse


Povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine, oglasila se EAT sekcija inžinjera pri Inžinjerskoj komori FBiH.

“Svjedoci smo katastrofalnih posljedica nevremena koje je pogodilo Hercegovinu i srednju Bosnu. Ovom prilikom IO EAT sekcije inženjera izražava iskreno saosjećanje sa porodicama svih stradalih u ovoj katastrofalnoj tragediji. Mi ćemo kao i uvijek do sada ponudit našu stručnu pomoć Vladi FBiH, Vladi HNK i Vladi SKB kao i pomoć svim službama u sanaciji posljedica ovog nevremena”, navode u saopćenju.

Uz to, skreću pažnju te su uputili i molbu sve građane s ugroženih područja da racionalno koriste telekomunikacijske resurse u, ali i, prema područjima pogođenim poplavama.

“U potpunosti razumijemo potrebu da se podjele informacije iz ugroženih područja, i sami želimo znati šta se dešava sa našim sugrađanima te stoga naš poziv na racionalnu upotrebu znači da treba izbjegavati slati učestalo duge video klipove, česte fotografije visoke rezolucije i duge telefonske pozive”, upozoravaju oni.

“Pozivamo i nudioce usluga u pogođenim područjima da oglase dijelove u kojim je stanje saobraćaja normalizovano. Kao i do sada, zajedno sa ostalim članovima Inženjerske komore FBiH, pratit ćemo razvoj cjelokupne situacije i nastojati pomoći koliko god je to u našoj moći”, zaključili su iz rukovodstva EAT sekcije inžinjera FBiH.

RUKOVODSTVO EAT SEKCIJE INŽENJERA FBiH



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija