Horde zla i Manijaci objavili pozive za pomoć: Ponesite lopate, alate, odjeću i obuću

Horde zla i Manijaci objavili pozive za pomoć: Ponesite lopate, alate, odjeću i obuću


Katastrofalne poplave, koje su rano jutros pogodile područja općine Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo, prouzrokovale su poteškoće stanovnicima tih općina.

Njima je sada potrebna pomoć, a istu će im pružiti i navijači FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Velez, HŠK Zrinjski i brojni drugi.

Manijaci i Horde zla su objavili kada i gdje trebate doći ukoliko želite učestvovati u pomaganju stanovništvu pogođenim poplavama.

Horde zla sa okupljanjem kreće od 10 sati, a u 11 sati se ide prema pogođenim područjima. Pozivaju sve da, ukoliko imaju, ponesu alate, lopate, rukavice…

“UNFKS – Horde zla poziva navijače Fudbalskog kluba Sarajevo i sve one koji žele pomoći našim sugrađanima na području Jablanice i okolnim mjestima da sutra (subota) se zajedno zaputimo ka Jablanici kako bi bili na raspolaganju onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija. Okupljanje prije polaska u Jablanicu će biti iza sjeverne tribine stadiona Koševo od 10 do 11 sati. Svaka pomoć u vidu pribora i alata kao što su lopate, rukavice i zalihe vode je dobrodošla”, napisale su Horde zla.

Manijaci od 12:00 do 17:00 sati organizuju prikupljanje stvari za pomoć stanovništvu. Pozivaju vas da donesete odjeću, obuću, ali i pelene za bebe.

“Svi smo svjedoci katastrofalnih poplava koje su danas odnijele brojne žrtve. Mnogi građani ostali su bez svojih domova i imovine i naš je zadatak da im olakšamo da prebrode ove teške dane i da im budemo pri ruci. U ovom trenutku, stanovnici koji su zahvaćeni poplavama u velikoj su potrebi za odjećom, obućom (svih uzrasta), higijenskim potrepštinama i pelenama za bebe. Grupa će sutra od 12:00 do 17:00 organizovati skupljanje stvari pored The Maniacs Shopa, te pozivamo sve navijače, ali i ostale građane da nam se odazovu i donesu stvari koje će biti dostavljene tamo gdje je najpotrebnije”, napisali su Manijaci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija