Elmir Beganović: “Najviše me potresla smrt komšije koji se borio tri sata za život”

Elmir Beganović: “Najviše me potresla smrt komšije koji se borio tri sata za život”


Brojni mještani Donje Jablanice ostali su bez krova nad glavom. U jednom trenu su nestali domovi u kojima su godinama živjeli sa svojim porodicama, ali sretni su što su izvukli živu glavu, kako nam to reče Elmir Beganović. Njegova porodica se uspjela spasiti i trenutno su kod sestre u Jablanici.

– Teško da tu više bude života. Vidjet ćemo… Samo neka je živa glava, ostalo šta bude.. Brat je povrijeđen, dobro je ugruhan, ali je dobro – priča Elmir za Avaz.

Velika tragedija

Nesreća koja ih je zadesila dogodila se kaže u minuti. Ni sam ne zna kako su preživjeli, a onda su ih na sigurno izvukli članovi gorske službe spašavanja.

– Samo je počelo da tutnji… I, gledam evo, moje Donje Jablanice kao da nikad nije bilo… Ovakvo nešto se nikad nije dogodilo… Treba vremena da se sve ovo dovede u red, ali tragedija je ovo velika – govori nam on.

I sam je pomagao u traženju svojih komšija i prijatelja koji se vode kao nestali. Najviše ga je pogodila smrt jednog komšije kojeg je bujica donijela do vrata njegove kuće.

– Bio je živ skoro tri sata, a onda je izdahnuo. Nismo ga uspjeli spasiti – s teškim uzdahom nam reče.

“Nadam se da je živa”

Dok posmatra tešku mehanizaciju kojom se raščišćava put, Begovića na sve načine nastoji doći do svoje kuće.

– Probat ću doći do stvari, do odjeće, jer imamo samo ovo što smo te noći imali na sebi – kaže nam.

Ćeru Jamaković koja živi u selu Ravna sreli smo nedaleko od skretanja za Glogošnicu. Zaputila se pješice lokalnim puteljcima do Donje Jablanice.

– Ne znam ništa o sestri koja živi u Donjoj Jablanici. Telefonske linije su u prekidu, nema struje i ni od koga nikakvog glasa. Nadam se da je živa, jer po pričama koje sam čula, ne bi trebalo da joj je kuća uništena – kroz suze nam je rekla ona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija