Umjesto skupih vozila, Bosni i Hercegovini trebaju opremljeni junaci

Umjesto skupih vozila, Bosni i Hercegovini trebaju opremljeni junaci


Bosna i Hercegovina ne mora imati dvjesto ministara i zamjenika, ali mora imati do zuba opremljene Gorske službe spašavanja (GSS), ažurne civilne zaštite, dobro plaćene i potpuno opremljene Oružane snage, te nepotkupljive inspektore u oblasti građevine. Ovo je prioritet u zemlji koja se suočava s čestim prirodnim katastrofama i izazovima sigurnosti, piše Crna hronika.

Moramo ulagati u obrazovanje i obuku najskupljih i najstručnijih meteorologa, geologa, građevinskih inženjera, arhitekata, kao i u inžinjere komunikacija i vrhunske ljekare. Bez njih nema budućnosti. Osnovna infrastruktura i ljudski kapaciteti trebaju biti temeljno osigurani, a ne zapostavljeni zbog političkih nesuglasica i nemara.

Iznad svega, moramo se podržavati, bez obzira iz kojeg dijela Bosne i Hercegovine dolazimo, za koga glasamo ili kome se molimo. Najveća kazna je onima koji zaborave posljednje dane patnje i stradanja.

Naš heroj, GSS, dokazani je stub svakog kriznog trenutka, ali ne mogu oni raditi kao volonteri i neosigurani. Njihov rad mora biti cijenjen i plaćen, uz opremu koja će osigurati brzu i efikasnu akciju. Ako iko treba volontirati, to su političari u parlamentima i vijećnici u lokalnim skupštinama. Pravi heroji, oni koji riskiraju svoje živote spašavajući druge, moraju biti adekvatno plaćeni i opremljeni.

U vrijeme kada su se pokazali istinskim junacima, sada je trenutak da im se osigura sigurnost, podrška i priznanje koje zaslužuju. Vrijeme je da Bosna i Hercegovina investira u ljude koji nas drže na okupu i spašavaju živote, ne u politički aparat koji se često pokazuje neučinkovitim, poručili su između ostalog mnogi građani ovih dana na društvenim mrežama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija