KUCZ u Sarajevo pozvao na oprez: Hitno poduzeti mjere zaštite od poplava, klizišta i odrona

KUCZ u Sarajevo pozvao na oprez: Hitno poduzeti mjere zaštite od poplava, klizišta i odrona


Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo uputila je apel pravnim i fizičkim licima da odmah preduzmu mjere zaštite od poplava, klizišta i odrona.

Poziv je uslijedio nakon što je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) ranije izdao narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina i jakih kiša.

Prema prognozama, očekuje se da će pasti između 30 i 60 litara kiše po kvadratnom metru, dok bi lokalno ta količina mogla dostići i do 80 litara, posebno na području zapadne, sjeverne i istočne Hercegovine te jugozapadnog i dijela centralnog dijela Bosne.

Upozorenje se odnosi na vremenski period od večeras u 23 sata do sutra u 11 sati.

U Kantonalnoj upravi civilne zaštite ističu da pravovremeno poduzimanje preventivnih mjera omogućava efikasnu i brzu reakciju na potencijalne opasnosti.

Apel se posebno odnosi na općinske službe civilne zaštite u Kantonu Sarajevo, kojima je naloženo da redovno obilaze najugroženija područja i odmah budu spremne na djelovanje.

Svi građani mogu prijaviti eventualne opasnosti Kantonalnoj upravi civilne zaštite pozivom na broj 121, koji je dostupan 24 sata dnevno.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija