Foto: Avaz
Tužilaštvo TK: 31-godišnja kćerka preminula nasilnim putem, naređena je obdukcija tijela majke

Tužilaštvo TK: 31-godišnja kćerka preminula nasilnim putem, naređena je obdukcija tijela majke


Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela tridesetjednogodišnje F.M, koje je jučer pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem.

O tačnim uzrocima smrti ćemo biti u mogućnosti obavijestiti javnost nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Dežurni tužilac je u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK danas obavio uviđaj u blizini porodične kuće u ovom tuzlanskom naselju gdje je jutros pronađeno beživotno tijelo majke preminule djevojke. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti žene”, naveo je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Dodao je da je tokom uviđaja koji je jučer obavljen u porodičnoj kući, kao i danas na lokaciji gdje je pronađeno tijelo majke, su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za smrt obje osobe. Istražne radnje su u toku.

“Apelujemo na pojedine medije da, do okončanja istražnih radnji, kada Tužilaštvo bude u mogućnosti saopćiti sve relevantne informacije o istrazi, samovoljno ne proglašavaju nikoga za počinioca ubistva djevojke”, ističe Arnautović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija