Marko ubio Dominika zbog duga od 15 eura

Marko ubio Dominika zbog duga od 15 eura


Marko Jirotka, navodi se u optužnici, u stanu u zagrebačkom naselju Prečko je napao teško bolesnu majku Dominika Škreba. Dominik je zbog toga nasrnuo na njega šakama i nožem

Čula sam iz kupaonice da Snježana govori: ‘Marko, nemoj me udarati’. Izašla sam i vidjela kako je Dominik uzeo nož i ubo dvaput Marka te sam se vratila u kupaonicu. Njih dvojica su stajali jedan prema drugome, a meni su bili bočno, prisjećala se Vlatka D. (49) nemilih scena koje su se 10. studenog 2023. oko 12 sati odvijale u stanu na adresi u Ulici Slavenskoga u Zagrebu.

Kobnog dana ubijen je Marko Jirotka (48), a zbog njegova ubojstva sude Dominiku Škrebu (39). Terete ga da je kuhinjskim nožem ubio Jirotku nakon što je Marko u stanu šakama napao njegovu bolesnu i slabo pokretnu majku Snježanu Škreb. Prije toga, vidjelo se na snimkama nadzornih kamera, Marko je ispred ulaza i u ulazu nasrtao na Dominika te ga davio. Do sukoba je navodno došlo zbog duga od 15-ak eura, a Dominik krivnju za ubojstvo odbacuje.

– Zbog čega u svom ranijem iskazu niste nigdje spomenuli da ste vidjeli to ubadanje? – zanimalo je predsjednicu sudskog vijeća sutkinju Sanju Nola.

– Nitko me to tad nije pitao – kratko je odgovorila.

Vlatka, koja je u to vrijeme stanovala kod Škrebovih jer se brinula o Snježani, u još je nekim detaljima iskazivala drugačije nego pred istražiteljima. Pojasnila je da se tada nekih stvari bolje sjećala, te da ima epilepsiju i probleme s pamćenjem.

U vrijeme ubojstva Vlatka je bila u kupaonici, a u istrazi je rekla da je čula Snježanu kako govori Dominiku da ide dolje jer će ga netko čekati.

– Bila sam u kupaonici i samo sam čula da su se ulazna vrata zalupila, a nakon toga i neko komešanje koje je zvučalo kao naguravanje. Čula sam Dominika kako nekome govori: “Ti ćeš moju majku udarati!” Izašla sam iz kupaonice i vidjela nepoznatog muškaraca kako leži na leđima. Majica mu je bila krvava, a on se desnom rukom uhvatio za zavjesu i vikao: “Hitna, hitna!” – govorila je tad Vlatka.

‘Zašto si micala nož!?

Na sudu se prisjetila da je policiju i Hitnu prvi zvao njezin dečko Vanja, koji je također živio s njima. Nazubljeni nož, koji je vidjela na podu, automatski je podigla i stavila u sudoper.

– Dominik mi je na to povikao:” Kaj radiš? Zašto si micala nož!?” Uplašila sam se pa sam ga vratila iz sudopera na pod. Ne znam je li na njemu bilo krvi, no na podu je bilo dosta tragova krvi pa sam u nekom trenutku uzela perač poda i djelomično s njim prebrisala te tragove krvi s poda, a perač sam isprala u kadi – iskazivala je svjedokinja.

Pojasnila je kako je krv nagonski krenula brisati kako se ne bi dalje raznosila po stanu.

– Dominik je djelovao vrlo nervozno, što inače nije. Bila sam u šoku da je Dominik uzeo nož i ubada tog čovjeka jer je inače uvijek bio miran kao curica. Nož nisam oprala, no u sudoperu je bio tanjur s malo vode – pojašnjavala je.

Branitelj okrivljenog Škreba Boris Mazalin imao je primjedbu na istinitost njezina iskaza jer je govorila drugačije nego ranije, osobito u dijelu gdje je rekla da je vidjela trenutak ubadanja.

Na sljedećem ročištu sud će saslušati brata, sestru i kumu pokojnog Jirotke te sudsko-medicinsku vještakinju koje je vještačila ozljede ubijenog.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija