Zaljubljena spremačica iz Doboja nasjela na prevaru: Lažnom efendiji predala 33.000 KM

Zaljubljena spremačica iz Doboja nasjela na prevaru: Lažnom efendiji predala 33.000 KM


U Doboju je otkriven slučaj prevarantske aktivnosti koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Tužilaštvo je ustupilo slučaj hrvatskom pravosuđu, a Mirsadu Š. (29), bez posla i roditelju odgajatelju, sudit će se u Zagrebu zbog sumnje da je prevario Stanu Đ., zaposlenicu direktora Koste.

Stana, koja radi kao spremačica, saznala je od kolegica o osobama koje proriču sudbinu i bave se crnom magijom. Kako nije bila u vezi, a nakon prekida s Kosta saznala je da je sada u drugoj vezi, odlučila je potražiti pomoć. Uverena da je neko postavio crnu magiju na njen odnos, obratila se “vraču” putem Facebooka, Hodži Muratu.

Nakon razgovora s njim, Stana je bila uvjerena da će joj pomoći. Murat je tražio da mu pošalje sliku kako bi procijenio situaciju, a zatim joj je rekao da mora pažljivo slušati njegove upute kako bi izbjegla nesreću. Ubrzo je stigla i informacija da joj treba poslati “nešto Kostinog novca” kako bi ga obradio i vratio.

Na dan 19. marta, Stana je primila instrukcije da se nađe ispred trgovačkog centra u Modriči, gdje je trebala predati novac efendiji kojeg je poslao Hodža. U želji da vrati Kosta, Stana je iz njegovog kaputa uzela bijelu kovertu s nepoznatom količinom novca i otišla na dogovoreno mjesto.

Kada je predala novac muškarcu koji joj se predstavio, odmah je shvatila da je prevarena, jer se efendija okrenuo i otišao bez da je išta rekao. Stana je nakon toga pokušala stupiti u kontakt s Hodžom, no on se više nije javljao.

Istraga je pokazala da je novac odveden do Mirsada Š. u Zagrebu, koji je navodno prevario Stanu za ukupno 33.400 konvertibilnih maraka, odnosno 17.060 eura. Policija je uspjela povezati Mirsada s prevarom putem videonadzora s benzinske pumpe u Modriči, gdje je zabilježen bijeli Seat MII koji je koristio na dan prevarnog transakcije.

Osim snimaka, policija ima i podatke da je Mirsad prešao granicu preko Slavonskog Broda na dan kada se dogodila prevara. Stanin šef, direktor poznate firme, saznao je za incident kada mu je Stana priznala da je uzela novac bez njegovog znanja i predala ga hodži.

“Stana je bila uplakana i ponavljala da je napravila glupost. Pitao sam je koliko je novca bilo, ali nije znala reći”, rekao je njen šef, dodajući da od Mirsada potražuje povrat novca koji mu je ukraden.

Ovaj slučaj je upozorenje o opasnostima koje vrebaju iz svijeta prevara, gdje ljudi, vođeni svojim strahovima i nesigurnostima, lako postanu žrtve manipulacija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija