(VIDEO) Drama u Kiseljaku: “Zapaljen BMW, 5 osoba uhapšeno, ozlijeđen i policajac”

(VIDEO) Drama u Kiseljaku: “Zapaljen BMW, 5 osoba uhapšeno, ozlijeđen i policajac”


Prava drama dogodila se u Kiseljaku kada su za sada nepoznate osobe zapalile putnički automobil marke BMW. Nemili događaj se desio u petak oko 02:08 u ulici Kraljice Katarine.

Nakon paljevine na vozilu, došlo je i do fizičkog obračuna više osoba ali i do korištenja vatrenog oružja piše Crna-Hronika.

Odmah po prijavi, policijski službenici MUP-a SBK PS Kiseljak izašli su na teren i uočili kako četiri muškarca pokušavaju protupravno lišiti slobode jednu mušku osobu. U tom naguravanju jedan od njih pucao je vatrenim oružjem u zrak.

Policijski službenici su odmah priveli 5 osoba koje su osumnjičenje za navedeni događaj a prilikom policijske akcije jedan od policijskih službenika lakše je ozlijeđen. Sve mjere i radnje na terenu rađene su pod nadzorom Tužilaštva SBK.

Ova informacija potvrđena je iz MUP-a SBK za naš portal.

“PS Kiseljak prijavljeno je da je u ulici Kraljice Katarine došlo do požara na putničkom automobilu marke BMW. Odmah po prijavi koja je zaprimjena u 02:08 sati policijski službenici su uočili četiri muške osobe kako pokušavaju protupravno lišiti slobode jednu mušku osobu te su ih u tomu spriječili.

Na mjestu događaja je korišteno i vatreno oružje s kojim je jedna od osumnjičenih osoba pucala u zrak. Svi osumnjičeni su lišeni slobode i bit će predani na postupanje nadležnom Tužilaštvu SBK također sve mjere i radnje na terenu rađene su pod nadzorom dežurnog Tužilaštva SBK.

Istraga ali i uviđajne radne utvrdit će ko je od osumnjičenih koristio vatreno oružje. Prilikom intervencije jedan policajac lakše je ozlijeđen“, potvrđeno je iz MUP-a SBK za portal Crna-Hronika.

Prema nezvaničnim informacija portala Crna-Hronika akteri ovog nemilog događaja su i od ranije imali neriješene sukobe a privedeni su državljani Bosne i Hercegovine kao i Hrvatske.

Pogledajte slike sa mjesta događaja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija