Foto: Facebook
Općina Jajce već dvije godine ignoriše problem divljeg kamenoloma u Divičanima!

Općina Jajce već dvije godine ignoriše problem divljeg kamenoloma u Divičanima!


Dvije godine unazad, mještani sela Divičani dozvolili su lokalnoj privatnoj firmi da ukloni stijenu koja je smanjivala vidljivost na raskrsnici i uzrokovala saobraćajne nesreće. Jedan od mještana potpisao je tu peticiju jer je i sam doživio nesreću na tom mjestu.

Međutim, firma je nakon toga, bez dozvole mještana, nastavila s iskopavanjem kamena i otvorila kamenolom usred sela. Od tada traje sukob oko tog kamenoloma.

Uprkos dešavanjima u Jablanici, Fojnici, Kreševu, Kiseljaku i drugim mjestima, općinske vlasti u Jajcu već dvije godine ignorišu problem divljeg i nelegalnog kamenoloma. Peticija građana, upućena prije godinu i po dana, kojom se traži obustava rada kamenoloma, ostala je bez odgovora.

Kada je preminuo otac jednog od mještana, radnici kamenoloma su na molbu da prestanu s radom, zbog buke koja ometa učenje Kur’ana, nastavili raditi bez obzira.

Prije dvije godine, vlasnik kamenoloma je, vođen pohlepom za novcem, presjekao put koji su mještani koristili za dolazak do svojih njiva. Svi to vide, ali niko ne reaguje. Vlada SBK je na žalbu odgovorila da nisu nadležni, već općina Jajce.

Na sastanku u općini, predstavniku građana je rečeno da će kamenolom prestati s radom krajem jula 2023. godine.

Međutim, od tada općina Jajce šuti jer su svi upleteni u ovu priču.

 

Foto: Facebook



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija