Udruženje poslodavaca u FBiH: Hitna potreba za obnovom željezničke i drumske infrastrukture

Udruženje poslodavaca u FBiH: Hitna potreba za obnovom željezničke i drumske infrastrukture


Udruženje poslodavaca u FBiH (UP FBiH), analizirajući stanje i posljedice nastale uslijed poplava i klizišta izazvanih vremenskim nepogodama, pored hitnog rješavanja stambenih i egzistencijalnih pitanja i obnove privrednih objekata i drugih kapaciteta poslodavaca u FBiH, ocjenjuje ključnim pitanjem za normalizaciju stanja i obnovu željezničke i drumske infrastrukture, posebno na području općine Jablanica.

“To je pitanje od kojeg podjednako zavisi i privreda i ukupno stanovništvo, a štete po privredu i gubici na dnevnoj osnovi su ogromni i mjere se milionima KM”, ističu iz UP FBiH.

Pored uništavanja imovine kompanija, privrednici su veoma zabrinuti i zbog prekida linija snabdijevanja, a posebno u željezničkom saobraćaju. Udruženje poslodavaca u FBiH podržava ozbiljne napore Vlade FBiH i ohrabruje Vladu da stavi u funkciju sve raspoložive mehanizme kako bi ubrzali administrativno-pravna i finansijska pitanja primjene Zakona o javnim nabavkama koji je očigledno jedna od ključnih smetnji za brže rješavanje ovih pitanja.

“Udruženje poslodavaca u FBiH poziva vlasti na federalnom ali i državnom nivou da iznađu modele za trenutnu ali i za buduće slične i interventne potrebe što je trenutnim propisima iz oblasti javnih nabavki značajno onemogućeno”, saopćeno je iz UP FBiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija