Foto: FENA
Iz Vijeća roditelja KS najavili sastanak sa ministarstvom: Šta je sa sigurnošću naše djece?

Iz Vijeća roditelja KS najavili sastanak sa ministarstvom: Šta je sa sigurnošću naše djece?


Zabrinutost zbog učestalih dojava o postavljenim bombama u školama izrazilo je Vijeće roditelja Kantona Sarajevo.

Tim povodom, sutra je planiran sastanak između predstavnika Vijeća i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

“Posljednje dojave o bombama u školama Kantona Sarajevo unijele su strah i zabrinutost među roditelje, učenike i nastavno osoblje. Žalosno je što se ovakvi incidenti ponavljaju i narušavaju osjećaj sigurnosti u obrazovnim ustanovama, gdje naša djeca provode veliki dio svog vremena”, naveli su iz Vijeća za roditelje KS.

Ističu da nadležne institucije hitno trebaju poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurale sigurnost učenika i zaposlenih u školama.

“Potrebno je pronaći dugoročna rješenja koja će spriječiti ovakve situacije i omogućiti normalno odvijanje nastavnog procesa. Obavještavamo javnost da će Vijeće roditelja imati sastanak s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo 15. oktobra, na kojem ćemo otvoriti pitanje sigurnosti u školama i tražiti konkretne korake i rješenja za ovaj gorući problem. Također, pozivamo i ostala resorna ministarstva te Vladu Kantona Sarajevo da se aktivno uključe u rješavanje ovog pitanja, jer sigurnost naše djece mora biti prioritet svih nadležnih institucija”, dodali su.

Pozivaju roditelje, učenike i građane da zadrže mir te da vjeruju u rad nadležnih službi. Također, nadaju se brzim i efikasnim mjerama koje će vratiti osjećaj sigurnosti svima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija