Foto: FENA
Put Mostar-Jablanica će biti otvoren sutra zbog kolektivne dženaze

Put Mostar-Jablanica će biti otvoren sutra zbog kolektivne dženaze


Sutra će na području općine Jablanica biti uveden poseban režim saobraćaja.

Kako bi se omogućio dolazak na kolektivnu dženazu stradalih u poplavama i klizištima, dionica magistralne ceste M-17 Mostar – Jablanica biće otvorena od 13 do 17 sati. U tom periodu će se propuštati isključivo vozila koja su namijenjena za dolazak na dženazu, saopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.

Željeznice Federacije BiH, također, organizuju poseban besplatan prijevoz vozom.

Polazak iz Sarajeva zakazan je za 11 sati, a na putu će se napraviti nekoliko zaustavljanja: Alipašin most u 11:06, Ilidža u 11:12, Blažuj u 11:21, Binježevo u 11:26, Hadžići u 11:31, Pazarić u 11:38, i Konjic u 12:33. Očekivani dolazak u Jablanicu je u 12:56, dok je povratak iz Jablanice planiran za 17 sati.

Općina Jablanica apeluje na sve građane da dolaze organizovano i da svoja vozila parkiraju na označenim mjestima unutar grada kako bi se izbjegao kolaps u saobraćaju.

Upravo se pozivaju vozači da se pridržavaju privremene saobraćajne signalizacije i da postupe prema uputstvima policijskih službenika i redara.

Kolektivna dženaza zakazana je za 14 sati na gradskom groblju Jasen, a pokop žrtava će se obaviti na mjesnim grobljima u Donjoj Jablanici te u naseljima Djevor i Zlate.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija