Topli i sunčani dani uz maglu u jutarnjim satima: Temperature do 26°C

Topli i sunčani dani uz maglu u jutarnjim satima: Temperature do 26°C


Prema prognozi meteorologa, sutra nas očekuje pretežno sunčan dan s povremenom umjerenom oblačnošću. U jutarnjim satima, magla ili niska naoblaka će se zadržati u kotlinama i uz riječne tokove, što bi moglo produžiti oblačnost u ovim područjima do kasnijih prijepodnevnih sati. Ipak, većina krajeva Bosne i Hercegovine uživat će u pretežno vedrom i sunčanom vremenu, posebno u Hercegovini, gdje će sunce dominirati cijeli dan.

Jutarnje temperature će se kretati od 8 do 14°C u Bosni, dok će na jugu biti nešto toplije, s temperaturama do 16°C. Tokom dana, maksimalne dnevne temperature će se podizati i do ugodnih 23°C u većem dijelu zemlje, a na jugu će termometar dosezati i do 27°C, što je idealno za kasnojesenske šetnje i aktivnosti na otvorenom.

U kotlinama, magla bi se mogla zadržati nešto duže, što bi lokalno moglo smanjiti vidljivost, pa se preporučuje oprez prilikom vožnje u ranim jutarnjim satima. Ipak, do popodnevnih sati očekuje se potpuno razvedravanje, uz blago južno strujanje zraka, koje će dodatno pojačati osjet ugodnosti.

Narednih dana slijedi slično vrijeme, ali krajem sedmice meteorolozi najavljuju mogućnost prolaznih oblačnosti i slabih padavina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija