UP FBiH: Hitna potreba za obnovom željezničke i drumske infrastrukture

UP FBiH: Hitna potreba za obnovom željezničke i drumske infrastrukture


Udruženje poslodavaca u FBiH je upozorilo na ozbiljne posljedice poplava i klizišta izazvanih vremenskim nepogodama, naglašavajući hitnost rješavanja stambenih i egzistencijalnih pitanja, kao i obnove privrednih objekata.

Ključnim pitanjem za normalizaciju stanja smatra se obnova željezničke i drumske infrastrukture, posebno na području Općine Jablanica, s obzirom na to da su štete po privredu ogromne i mjere se milionima KM.

Prekidi u linijama snabdijevanja, posebno u željezničkom saobraćaju, dodatno otežavaju situaciju, a privrednici su izrazili zabrinutost zbog gubitaka koje trpe.

Udruženje poslodavaca podržava napore Vlade FBiH i poziva je da aktivira sve raspoložive mehanizme za ubrzanje administrativno-pravnih i finansijskih pitanja primjene Zakona o javnim nabavkama. Također, apeluje na vlasti na federalnom i državnom nivou da pronađu modele za trenutne i buduće interventne potrebe, koje su trenutačnim propisima značajno otežane.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija