U Konjicu se i dalje traga za još jednom nestalom osobom

U Konjicu se i dalje traga za još jednom nestalom osobom


Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je izvijestio o trenutnoj situaciji na područjima Konjica i Jablanice pogođenim prirodnom nesrećom.

Prema njihovom izvještaju, Štab civilne zaštite Grada Konjica kontinuirano rukovodi akcijama zaštite i spašavanja, te koordinira zbrinjavanje ugroženog stanovništva. Angažirani su svi dostupni resursi, dok se na području Buturović Polja nastavlja potraga za nestalom osobom.

Građevinska mehanizacija aktivno radi na različitim lokacijama, uključujući sanaciju putnog pravca Seonica-Višnjevice i iskolčavanje riječnog korita Seončice.

U Goranskom polju je završeno nasipanje platoa za stambene kontejnere, dok se na području Trusine i dalje čisti korito rijeke.

Također, u Buturović Polju se čiste ulice i stambeni objekti u blizini stadiona, dok je mehanizacija u Parsovićima angažovana na regulaciji korita Neretvice. Radovi na čišćenju alternativnog puta na području Jasenika su završeni, a čišćenje putnih komunikacija se odvija i u naseljima Slavkovići, Dobričevići i Panduri. Na području MZ Grabovci izvode se radovi na produbljivanju korita rijeke Kraljuščice i nasipanju puteva.

U Donjoj Jablanici nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina i putnih komunikacija, a stanovnicima se redovno dostavljaju hrana i lijekovi. Magistalne ceste na ovom području održava Direkcija cesta FBiH sa svojim partnerima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija