Haos na magistrali Sarajevo – Tuzla: Vozila satima zaglavljena u kilometarskoj koloni zbog saobraćajne nesreće

Haos na magistrali Sarajevo – Tuzla: Vozila satima zaglavljena u kilometarskoj koloni zbog saobraćajne nesreće


Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Olovo-Srednje, kod mjesta Bakići. Riječ je o saobraćajnici koja povezuje Sarajevo i Tuzlu, a na kojoj su formirane kilometarske kolone.

– Satima već stojimo, blokirano je sve, neki su se uspjeli vratiti, međutim, mi smo zaglavljeni jer je iza nas nepregledna kolona, ne možemo se ni vratiti. Krenuli smo za Sarajevo iz Tuzle. Ovdje je i mnogo autobusa, niko se ne pomjera, stvarno je haos – rekao nam je jedan od putnika koji je danas krenuo ka Sarajevu.

POGLEDAJ GALERIJU

U toku je obavljanje policijskog uviđaja, a kako saznajemo na lice mjesta tek je stigao kantonalni tužilac.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila danas kod Olova poginuli su Kazafer Bečić i njegova supruga iz Banovića, dok je njihova unuka u kritičnom stanju.

U nesreći kod Olova poginuli profesor Mašinskog fakulteta u Tuzli i njegova supruga

U nesreći su učestvovali cisterna i Passat.

Usljed jakog udara, vozač automobila je ostao zaglavljen u smrskanom vozilu te su intervenirali i vatrogasci. Vozač cisterne nije zadobio povrede.

Inače, zbog novogodišnjih praznika pojačan je promet vozila na svim putevima u našoj zemlji. Posebno izdvajamo gradske centre, gdje će zbog organiziranih dočeka Nove godine dolaziti do privremenih izmjena u režimu saobraćaja. Vozačima u novogodišnjoj noći iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, a kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, apeliraju da se ne sjeda za upravljač vozila, ukoliko se prethodno konzumirao alkohol.

Zbog praznika, tunel Vranduk će danas, kao i 1. i 2. januara 2020. godine biti otvoren 24 sata (bez obustava). Od 3. januara nastavlja se dosadašnji režim saobraćaja.

Do ponoći 2. januara, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija