Ko je naredio da se tezge za prodaju toplih napitaka uklone nekoliko sati prije Nove godine

Ko je naredio da se tezge za prodaju toplih napitaka uklone nekoliko sati prije Nove godine


Općina Centar Sarajevo izdala je urednu dozvolu za rad štanda tokom novogodišnje noći, ali Kantonalna inspekcija došla je, zahtjevala dodatna rješenja i kaznila me 2.000 KM. Kazao je ovo za “Avaz” ogorčeni Sarajlija kojem je danas uklonjen štand s Trga BiH.

– Javašluk – kazao je nezadovoljni Sarajlija za “Avaz” nakon što je, nekoliko sati prije svečanog dočeka 2020. godine, zatvoren štand na kojem je namjeravao prodavati tople napitke.

Kako je pojasnio, prije dvije godine dobio je isto rješenje od Općine i uredno je radio.

– I sada smo isto uradili, no pojavila su sve dva automobila specijalne jedinice da mi kažu kako radimo nelegalno. Dao sam im rješenje, napravili su kopije. Onda se pojavila Kantonalna inspekcija, zvao sam knjigovođu jer uvijek radim sve kako zakon nalaže. Moja firma nikad državi nije ostala dužna. Uz rješenje za rad, tražili su u rješenje iz Općine šta može da da se prodaje. Zvao sam Općinu da provjere i rekli su mi da niko nikad to rješenje nije izdao – kazao nam je on.

Došla je i inspektorica iz Općine koja je imala prijavu da štand radi nelegalno.

– Sve je provjerila. Ona je objasnila inspektorima da to rješenje Općina nikada nikome nije izdala. Nakon dva sata natezanja, provjere kase, ulaza računa, robe, kad je sve bilo u redu, onda su rekli nek se sklone šankovi i napisali su mi 2.000 KM kazne jer mi Općina nije dala taj papir šta smijem prodavati – kazao nam je on.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija