Za mlade u Bugojnu nema perspektive

Za mlade u Bugojnu nema perspektive


Anketu koju smo pokrenuli prije 7 dana u nedjelju 29.12.2019. sa pitanjem “Pitamo vas: Da li mladi u Bugojnu imaju perspektivu?” podržali ste u velikom broju gdje je glasalo ukupno 3092 osoba od čega je 2665 osoba odgovorilo da mladi u Bugojnu NEmaju perspektivu dok je 427 osoba odgovorilo DA mladi imaju perspektivu u Bugojnu.

Ova anketa se ne može naštimati i pravi profili sa slikama profila su glasali i dali jasan odgovor u procentima samo 14% ih misli da mladi u Bugojnu imaju perspektivu dok 86% misli da mladi u Bugojnu nemaju perspektivu. Bitno je naglasiti da je anketu vidjelo 27 014 osoba i od toga broja su glasale 3092 osobe prenosi Bugojno-Danas.

Nažalost, ovaj podatak puno toga govori koji bi trebao zabrinuti vladajuće stranke u Bugojnu SDA i HDZ da poduzmu nešto i spriječe odlazak mladih iz naše općine koji je u velikom porastu, mjesečno između 30 i 50 mladih napusti Bugojno i ode u drugu državu raditi zauvijek.

Na birou za zapošljavanje Bugojno se nalazi 347 nezaposlenih osoba sa završenim fakultetom. Šta reći, zašto se mladi školuju kada ne mogu dobiti posao u svome gradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija