Ministrica Turković o izboru Milanovića: Raditi na rješavanju otvorenih pitanja

Ministrica Turković o izboru Milanovića: Raditi na rješavanju otvorenih pitanja


Čestitamo novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Zoranu Milanoviću, uz uvjerenje da ćemo raditi zajedno na unapređenju bilateralnih odnosa, uz rješavanje svih otvorenih pitanja u međusobnim odnosima na dobrobit obiju zemalja, izjavila je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Komentirajući, u kontekstu odnosa sa BiH, izbor Milanovića za novog predsjednika Republike Hrvatske, ministrica Turković kaže kako je unapređenje odnosa u regiji neophodno i zbog sve izraženije potrebe za što snažnijom regionalnom i evropskom sigurnosnom saradnjom, između ostalog u zajedničkom djelovanju na planu migracijskih kretanja, borbe protiv organiziranog kriminala, cyber-prijetnji, zajedničke regionalne energetske i transportne politike.

– Bosna i Hercegovina treba prijatelje i partnere kako bi nam region bio što stabilniji i prosperitetniji te je u tom svjetlu otvorena za saradnju s Republikom Hrvatskom- naglasila je ministrica Turković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija