A.F. (29) zapalio Ford Fiestu u Visokom pa uhapšen u Sarajevu

Policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice A.F., rođen 1992. godine u Zenici, nastanjen u Visokom, sa privremenim boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana oko 02,00 sati na području općine Visoko, počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Iste noći, visočkoj policiji obratila se K.L. iz Visokog, te je tom prilikom prijavila da je došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke „Ford Fiesta”, registarskih oznaka M92-O-930, u vlasništvu iste.

Požar su lokalizovali pripadnici PVJ Visoko, a na mjestu požara je u jutarnjim satima izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe PS Visoko, uz angažovanje inspektora za zaštitu od požara MUP-a ZDK.

Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeno lice na području općine Novi Grad Sarajevo, a prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa paljevinom automobila.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.F. je predat u nadležnost policijskim službenicima PU Visoko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79