Abazović: Neću se obraćati u Potočarima, jedino što želim je da se pojavim

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao je u Sarajevu press konferenciju.

“Posjeta u BiH protiče u najboljem mogućem raspoloženju, hvala svima koji su odvojili vrijeme da se susretnu s nama. Očekivao sam gostoprimstvo ali ovo u protekla dva dana je prevazišlo moja očekivanja. Vratio sam se kući.

Ne insistiram na obraćanju u Potočarima. Žao mi je što se pravi afera. Upitan sam diplomatskim kanalom da li želim da se obratim. Niti insistiram niti pravim bilo kakav problem niti ima potrebe da se obratim. Ne razumijem da vas neko pita i diplomatskim putem vas pita i sad se pravi problem. Ne insistiram jedino što želim je da se pojavim i time ću ispuniti svoju i politčki i građansku i državničku dužnost.

Ja izražavam svoju spremnost i ako se to ne desi i kosi se sa protokolom zaista apsolutno nikakav problem ne vidim. Bit će još zvaničnika iz Crne Gore i meni bi bilo potpuno logično da se neko obrati. Nemojte da od komemoracije u Potočarima pravimo kao da je press konferencija ili narodna tribina. Ljudi trebaju tamo da idu iz nekih drugih razloga a ne da bi se obraćali”, kazao je Abazović.

On je kazao da je kabinet potpredsjednika dobio listu govornika na sutrašnjoj komemoraciji i da on nije na listi te da se neće obraćati. Zaključio je da možda i boje tako.

Najavio je da će sutra u Potočare doći i delegacija Parlamenta Crne Gore tačnije nekoliko zastupnika, kao i ministar vanjskih poslova koji stiže večeras.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79