Abazović: Pitanje dvojnog državljanstva može da se tretira u atmosferi bez izbora

 

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je cilj Crne Gore i Bosne i Hercegovine da pojačaju evropsku perspektivu i rade na infrastrukturnim projektima.

On je nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem rekao da nema otvorenih velikih političkih pitanja između dvije države.

Konaković je rekao da je njihova misija da budu mjesto spajanja, te da im Crna Gora može dati korisna iskustva na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Istakao je da bi dobar zajednički put trebalo da bude i u pravcu poboljšanja ekonomije.

Abazović je rekao da pitanje dvojnog državljanstva treba da se pokrene, ali da se to previše politizuje kao i sticanja državljanstva.

– To pitanje tek može da se tretira u atmosferi bez izbora, kad ćemo svi nastupiti sa racionalnog aspekta. Ostaje da to pitanje rješavamo najranije u aprilu – rekao je Abazović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79