Abazović: Politika Crne Gore prema BiH ide u dobrom pravcu, zadovoljan sam

Na zatvaranju Samita Zapadnog Balkana u Porto Montenegru, novinarima se obratio premijer Crne Gore, koji je poručio da politika Crne Gore prema Bosni i Hercegovini u kontinuitetu ide u dobrom pravcu.

 

“Politika Crne Gore prema Bosni i Hercegovini u kontinuitetu ide u dobrom pravcu i ja sam s tim jako zadovoljan. Naravno da ima porostora za napredak, posebno kada se radi o zajedničkim infrastrukturnim projektima koji su vezani za energetiku. Mi imamo neke izazove koje internog karaktera, kao što vi imate iste te izazove, ali generalno, ono što mogu reći, jeste da između naših dviju zemalja ne vidim neki ozbiljni problem”, poručio je Abazović.

 

Govoreći o incijativi Otvoreni Balkan, Abazović govori da je od početka za tu incijativu.

 

“Svaka incijativa koja vodi ka regionalnoj saradnji za mene je pozitivna i dobra. To nije nikakva zamjena za EU, naprotiv, to je sredstvo kojim sve države ubrzavaju svoj put ka EU. Nakon političkih neslaganja u Crnoj Gori, mi sada možemo da guramo tu priču”, istakao je.

 

Dodao je da je Crna Gora u 70 regionalnih incijativa. Na pitanje o posljednjim političkim dešavanjima u BiH, Abazović ističe da prati posljednje novosti u BiH.

 

“Žao mi je što imate velike nesuglasice o unutrašnjim pitanjima. Što se nas tiče mi podržavamo teritorijalni integritet i suverenite BiH. Uvijek smo to ponavljali”, naveo je.

 

Odgovarajući na pitanje da su određeni političari podržali kandidaturu Mile Đukanovića na prethodnim izborima, Abazović ističe da nema nikakav problem s podrškom određenih prema političkih struja iz BiH ka određenim političarima u njegovoj zemlji.

 

“To je za mene sasvim legitimno i nemam s tim problem. Ono što bih ja uputio poruku prema regionu, jeste – ne brinite za našu državu, Crna Gora je dobro. Hvala svima, ali mi smo dobro. Dajte fokus, kad i Vama bude bolje i nama će još više. Svakako poštujem svačije mišljenje”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79