Abazović: Pozivamo na formiranje ekspertske vlade, manjinski narodi da se ne osjećaju ugroženo

Lider Koalicije Crno na Bijelo Dritan Abazović osvrćući se na dešavanja od sinoć kazao je da osuđuje provokacije, prijetnje i urlanje po ulicama. Pozvao je sve građane na mir.

– Dajte da pomirimo Crnu Goru, CG je naša država i kuća o što se tiče URE nema kompromisa sa nacionalnim interesima Crne Gore. CG neće postati nikakva srpska sparta – kazao je on.

– Znam da je euforija, da su dugo čekali na pobjedu, ali sada je momenat da promijenimo stvari na bolje. Obaveza je svih da pokažemo mudrost o odgovornost i budemo dostojni povjerenja koje su nam građani dali, CG će se isključivo razvijati kao građanska država – naveo je on.

Kome do takve države nije ne može da bude naš partner, rekao je Abazović.

– Nemojte da ubačenim elementima ugrozimo pobjedu. Mi pozivamo da oformimo ekspertsku vladu i da rješavamo probleme. Pozivam pripadnike manjinskih naroda da se ne osjećaju ugroženo. Mi smo garant da se sa Crnoj Gori neće desiti ništa loše, mi nećemo dok god bude do nas ugroziti ni jedan nacionalni interes Crne Gore – kazao je on.

Rekao je i da će danas ići u Pljevlja.

– Jedino kome će biti usko je oni koji su se ogriješili o zakon. Naša platforma je bila nedvosmislena i jasna od početka, mi smo koalicija koja je zahtijevala promjene. Mi takvo povjerenje nećemo iznevjeriti. Dajem riječ da nećemo podleći ni pod jednim pritiskom i da ćemo se strogo voditi nacionalnim interesima Crne Gore – dodao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79