Abdić pita Bećirovića: “Trebao si bar klanjati dženazu kad si došao. Vidio sam te kad su se formirali safovi da si izašao”

Abdić pita Bećirovića: “Trebao si bar klanjati dženazu kad si došao. Vidio sam te kad su se formirali safovi da si izašao”


Denis Bećirović, zajednički kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda bio je u Potočarima, ali ne i klanjao dženazu žrtvama genocida.

Očekivali su oni koji su ga vidjeli u Memorijalnom centru da će ostati u safovima. Međutim, nakon što su se formirali, Bećirović je, navodno, izašao na kapiju mezarja. Napisao je to i bivši komandant Armije RBiH Hamdija Abdić Tigar osuđujući Bećirovića za takav postupak.

Zbog čega neko ide na dženazu ubijenim Srebreničanima, a ne želi da je klanja?! Bošnjački narod bi trebao potražiti odgovor na ovo pitanje, pogotovo ako se radi o čovjeku koji želi da predstavlja taj narod? Svojim očima sam vidio kad je trebala da se klanja dženaza da je napustio Memorijalni centar – objavio je legendarni komadant na svom Facebooku.

Uslijedili su brojni komentari Abdićevih pratitelja. Gotovo svi su čuđenjem komentirali takav Bećirevićev postupak.

Trebao je stati u saf. Doživljavao sam dženaze u kojima su u safove stajali ljudi koji nisu islamske vjeroispovjesti.

Volio bih samo znati po čemu bi on to zaslužio moju ili podršku bilo kojeg Bošnjaka? Usput rečeno i ne izjašnjava se kao Bošnjak.

-Nevjerovatno. Da i ne zna učiti, trebao je stati u saf, radi poštovanja ubijenima. Veoma znakovito i pomalo čudno. Nema dileme, ne treba proći u Predsjedništvo kao neko ko bi p redstavljao Bošnjake, ni po koju cijenu.

Očekujemo njegov demant da vidimo šta će reći.

Inače, u Memorijalnom centru u Potočarima klanjana je dženaza za 50 žrtava genocida u Srebrenici. U Memorijalnom centru Potočari danas će započeti proces reekshumacije, tokom kojeg će biti reekshumirani posmrtni ostaci 85 žrtava, kako bi se njihovim ranije ukopanim tijelima dodali dijelovi skeleta koji su u kasnijem periodu pronađeni i identificirani.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija