Abdulah Hajdarević koji je pokušao upasti u redakciju Face TV pušten na slobodu

Jasmina Sazdovski sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredila je mjere zabrane Abdulahu Hajdareviću koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića, saznaje Avaz. To znači da je Hajdarević pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću, prostorijama Face TV te obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično.

On je prema prijedlogu za određivanje pritvora koji je danas sudu prezentirala tužiteljica Željka Tomić pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Hadžifejzovića.

U njegovoj namjeri spriječilo ga je osiguranje koje je pozvalo policiju. Hajdarević je ranije na Facebook također upućivao prijetnje novinarima i urednicima ove televizije.

Hadžifejzović je danas isprva bio prisutan u sudnici, ali je morao izaći jer će biti svjedok u postupku.

Dok je ugledni novinar sjedio u publici, Hajdarević je gledao u njega te mu je mahnuo i pokazao mu palac gore. Na to je oštro reagirao policajac te ga je upozorio na ponašanje.

Na mahanje osumnjičenog, Hadžifejzović je ostao hladan kao u svojoj emisiji “Face to Face”.

Tužiteljica Željka Tomić je predočila prijedlog za određivanje pritvora, a Hajdarević je kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko plati.

Protiv Hajdarevića se vodi još jedna istraga zbog prijetnji novinaru.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79