Abdulah Sidran: Meni su kao siromašnom penzioneru nudili da biram između dva upravna odbora

Na današnjoj press konferenciji Građanskog saveza povodom posljednjih dešavanja u toj stranci obratio se i ugledni bh. književnik, član te stranke Abdulah Sidran.

Abdulah Sidran je govorio o razlozima priključivanja GS-u, istaknuvši da se radi o neiskvarenoj političkoj opciji s jasnim i dobrim programskim ciljevima.

“Ovo je jedna vrsta puča, pokušaja puča. GS nije nikada imao trgovačke političke poteze. Oni koji se nisu slagali s politikom GS-a imali su vremena da se regularnim putem unutar stranke.

Potom je govorio o pokušajima političke trgovine, kazavši da su ga određeni pojedinci koji pripadaju drugoj struji, koja je pokušala preuzeti GS, pokušali potkupiti određenim pozicijama te da sve poruke ima u telefonu.

“Ja imam dokaze šta se meni nudilo, kao siromašnom penzioneru, nudili su mi mogućnost da biram između dva upravna odbora. Odbio sam, naravno. Jer inače bi sve laži koje se o meni šire postale istina. Ne mogu vam tvrditi koliko je još članova stranke primamljeno u tu tamo grupaciju. Ali ovaj moj primjer najbolje govori, istakao je Sidran.

Na kraju je zaključio da je Građanski savez ojačao jer su u stranci pošteni ljudi prenosu Klix.

“To da neko izmisli kongres je smiješno. Oni su svašta posmjenjivali, a zaboravili su smijeniti Predsjedništvo”, zaključio je Sidran.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79