Abdulah Sidran o vakcinaciji bh. građana u Srbiji: Pregolema, historijska, epohalna sramota stoji na leđima naše vlasti

Hiljade bh građana odgovorile su na poziv iz susjedne Srbije i stoje u redovima ispred Domova zdravlja u Loznici, Priboju i drugim gradovima kako bi primili besplatnu vakcinu protiv koronavirusa.

Mnogi su čekali da bh. vlasti ispune više puta ponovljena obećanja o nabavci vakcina, ali ovih dana i najveći optimisti gube strpljenje i po spasonosnu dozu odlaze u susjednu državu koja je na vrijeme razmišljala i brinula o svojim građanima.

Neodgovornost i nesposobnost bh vlasti izazvale su i komentar akademija Abdulaha Sidrana, koji se oglasio putem svog facebook profila komentirajući aktuelnu situaciju.

– Ako vam vlast u domovini ne umije ili neće da osigura zdravstvenu zaštitu, za koju vam decenijama uzima novac, ako vam ne pruža ni minimum minimuma zaštite ni kad se zbiva svirepa epidemija, ako je vlast u vašoj domovini spremna skrštenih ruku gledati kako joj narod izumire – ko vam može prigovoriti što ste otišli pa obavili vakcinaciju tamo gdje je to bilo moguće – navodi akademik Sidran.

– Nas, ovdje, u Sarajevu, u poniženju ne može držati nikakav Vučić, ni Dodik, ni Plenković, ni Milanović, ni Napoleon, ni Staljin. Nas u poniženju drži naša nesposobna i bezdušna vlast! Ko to ne vidi – taj ne vidi ništa – ističe ugledni bh pisac i scenarista, Abdulah Sidran.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79