Abdulah slučajno ubio sina u lovu, osuđen na godinu zatvora uvjetno

Kantonalni sud u Zenici donio je presudu kojom se Abdulah Halilović optužen da je u lovu iz nehata ubio svog sina Junuza (39) osuđuje uvjetno na godinu zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Podsjećamo, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je 19.decembra 2019. godine podiglo optužnicu protiv Abdulaha zbog sumnje da je na području mjesta Gladovići 13. oktobra prošle godine nesretnim slučajem ispalio smrtonosni hitac u sina.

Prema navodima optužnice u Abdulahovoj pušci je ostao metak u cijevi,a koji je želio ispaliti.

U tim trenucima puška mu je ispala, a on je krenuo da je uhvati. Upravo dok je hvatao pušku, slučajno je pritisnuo obrač i pogodio sina. Metak koji ga je pogodio s leđa, u predjelu ispod rebara, bio je koban. Junuz je ostao mrtav na licu mjesta.

Također, optuženom Haliloviću izrečena je mjera sigurnosti oduzimanja lovačke puške marke „Baikal“ kalibra 12 milimetara. Oružje je deponovano u zeničkoj policiji te će prema naredbi suda biti uništeno.

Haliloviću je izrečena i dodatna mjera zabrane učestvovanja u lovu bilo kakve vrste na deset godina te je to zabilježeno u Udruženju „Zmajevac“, čiji je bio član prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79