Adela Habeš nakon nesreće ostala nepokretna: Ovo je samo iskušenje, zadovoljna sam sa Božijom odredbom

Adela Habeš iz Radovlja kod Visokog prije nekoliko godina ostala je nepokretna nakon teške saobraćajne nesreće.

Sada je u kolicima i kaže da radi sve što radi svaka osoba na nogama, samo ona to radi iz kolica.

Ljudima bude čudno da vozi auto, da sve radi, ali čovjek se, kaže, nauči da živi.

– Saobraćajna nesreća me nije pomela, nije me ni u jednom segmentu oborila na koljena da odustanem. Nije lahko, ali što je Allah, dž. š., odredio, ja sam s tim zadovoljna. On nešto uzme, ali nešto drugo da. Ne treba plakati. Ja imam bolove 24 sata, ali nijednog momenta se ne predajem. Kućni poslovi, vozim djecu u školu, imam obaveze i kao majka i kao supruga – priča Adela.

Borili su joj se, kaže, za život i ostala je trajni invalid.

– Možda i više radim nego neki čovjek na nogama, ruke su mi i noge i ruke. Kad me pitaju odakle mi snaga, ja kažem to je od Allaha, dž. š., onda kada vidim svoju djecu, zbog njih se borim i trudim. Meni je veliko sve što uradim svojim rukama – priča Adela koja radi većinu kućanskih poslova i sprema obroke za svoje ukućane pa čak i kuha pitu.

Ističe kako čovjek treba da bude zadovoljan šta ima.

– Kad sam ostala invalid, meni je u momentu u glavi bilo da nećemo imati šta jesti, da ćemo biti prosjaci, ali kada te Bog uputi, ti si jak. Ja imam temelj iznad sebe i Onog od koga tražim i da me Bog nikada nije na cjedilu ostavio. Zadovoljna sam i sa kolicima i što sam invalid jer je to Allahova odredba i On zna zašto je to dobro za mene – priča Adela.

Rodila je, priča, troje djece, ima sina Bilala i kćerku Aminu, a sin Mirsad joj je poginuo nesretnim slučajem. Kaže da joj je i to ogromno iskušenje bilo koje je jedva preživjela kada je imala nepune 23 godine.

– Možda ja ne bih bila ovo što jesam da nisam prošla to što sam prošla – kaže Adela.

Pokazuje brojne medalje koje osvaja kao član Udruženja paraplegičara ZDK.

Kaže kako ima samo dvije želje u životu.

– Na dunjaluku imam smo dvije želje, da djecu izvedem na selamet, da budu dobri ljudi. I da posjetim Mekku i Medinu, da posjetim mezar Allahovog Poslanika. To mi je želja, a drugih želja nemam – priča Adela kroz suze.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79