Adem, Nazil i Arif iz jednog marketa ukrali 150 KM, hranu i dva daljinska, iz drugog odnijeli 250 KM i cigarete

Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ademu Žiliću (37), Nazilu Šehiću (43), i Arifu Beadiniju (51), svi iz Tuzle, odredio jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa.

Na teret im se stavlja da su se 14.februara ove godine oko 23 sata, u Mostaru na adresi Salakovac bb, dovezli vozilom marke Audi A4, u kojem su se nalazili Žilić i Šehić kao i Audi Q 7, kojim je upravljao Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta „Fast food Olimpijada“ vl. Z. P.

Nakon što su vozilo parkirali u šumu, Žilić i Šehić su prišli ugostiteljskom objektu, te upotrebom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima, te izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili novac u iznosu od oko 150 KM, nekoliko boca alkoholnog pića, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV.

– Nakon toga su otišli u trgovinu mješovite robe „Leri“, koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vl. A. M. te upotrebom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata, te u unutrašnjosti objekta izvršili premetačinu stvari te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke “Marlboro”, “Drina” i “Rothmans” u vrijednosti od oko 200 KM, novac u iznosu od oko 250 KM i nešto sitnog novca u eurima i KM. Nakon toga su pozvali Beadinija da dođe po njih sa vozilom Audi Q7, pa su se svi zajedno tim vozilom udaljili u njima poznatom smjeru. Potom je Žilić, u cilju da sakrije počinjenje krivičnog djela, PU Mostar prijavio krađu vozila marke Audi A4, kojeg su koristili pri izvršenju krivičnog djela – kazali su iz Tužilaštva HNK.

Općinski sud u Mostaru je, dodali su, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju krivičnih djela protiv imovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79