Adem Zalihić je oklevetan: Nedžad Latić mu mora isplatiti 5.100 KM

Presuda Općinskog suda Sarajevo

Adem Zalihić je oklevetan

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu da je Adem Zalihić, smijenjeni direktor JU “Zavod za hitnu medicinsku pomoć” KS-a oklevetan u tekstovima pod naslovom “Mračnjaci u bijelom – Zalihić ignorirao opasnost pandemije iz ideoloških pobuda” i Opasne glasine se šire gradom – Direktor hitne pomoći Zalihić pozitivan na korona virus”, objavljenim prošle godine na portalu The Bosnia Times, urednika Nedžada Latića.

– U više navrata, na ovom portalu, iz njima poznatih razloga iznesene su notorne neistine o meni, mom stavu o pandemiji i predanom radu u borbi protiv Covid 19. Bio je to jedan u nizu napada na moju čast i ugled, u pokušaju diskreditacije u društvu, kako bi se moja nelegalna smjena sa pozicije direktora JU ZHMP KS kod naroda opravdala. Jasno je svima čiji glasnogvornik je Latić, i ko je želio moju smjenu.

Pored ovih ogavnih tekstova bilo je još laži, bilo je tu i potvora da tučem žene po ulici, pravljenja fake članskih kartica, optužbi za nelegalna zapošljavanja, da sam šoumen, bezbrojnih inspekcijskih nadzora, koja su divnog li čuda odmah prestala kada sam smiijenjen, itd.

Sve te laži kratkotrajno su zadovoljile naredbodavce i njihove poslušnike, ali neka znaju da, koliko god su oni spremni nisko pasti u svojim podlostima, mi smo još više spremni boriti se za uzvišene ciljeve istine i pravde, one prave istinske pravde.

Procesi se nastavljaju, rekao je Zalihić izrazivši zahvalnost svome advokatu i Općinskom sudu u Sarajevu na uspostavljanju pravde u našem društvu, što predstavlja jedan od najboljih vidova borbe za državu BiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79