Adem Zalihić šokiran odlukom Vlade KS: Frapantno!

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), JU Opća bolnica ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” i JU Dom zdravlja KS, u periodu od 1. januara do 31. marta 2021. godine.

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

“Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije koronavirusa, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije bili angažovani u COVID odjeljenjima”, saopćeno je iz Vlade.

Adem Zalihić, direktor sarajevske Hitne pomoći, nije krio nezadovoljstvo to što je Vlada izostavila radnike ustanove čiji je direktor.

Frapantno, poručuje Adem Zalihić, pa dodaje:

“U ime svih zaposlenika medicinsko-terenskih službi Hitne pomoći izražavam nezadovoljstvo na ovakvu diskriminirajuću odluku. Građani KS znaju koliko smo im pomogli tokom pandemije!”

Zalihić je istaknuo kako je Hitna pomoć “pružila nemjerljiv doprinos u zbrinjavanju COVID pacijenata” u Sarajevu.

“Hitna pomoć je ponos grada Sarajeva”, mišljenja je Zalihić.

Njegovo mišljenje dijele zaposlenici Hitne pomoći, ali i JU Apoteke Sarajevo, koji u velikom broju negativno komentiraju na post Vlade KS na Facebooku u kojem su obrazložili odluku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79