Ademović komentarisao Konakovića i Black Tie 2: Svi koji se bave nabavkom droge, rasturanjem i pranjem novca trebaju biti rigorozno kažnjeni

Ademović komentarisao Konakovića i Black Tie 2: Svi koji se bave nabavkom droge, rasturanjem i pranjem novca trebaju biti rigorozno kažnjeni


U podcastu “Direktno sa Vildanom” na Oslobođenju, gost je bio Kemal Ademović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Ademović je govorio o aferama povezanim sa Sky aplikacijom, optužbama protiv Elmedina Konakovića i akciju Black Tie 2.

“Droga je velika pošast jednog društva, Kanton Sarajevo, kao i čitava BiH, imaju problem s drogom. Svi koji se bave nabavkom droge, rasturanjem droge i pranjem novca od droge trebaju biti rigorozno kažnjeni”, istakao je Ademović.

Ademović je govorio i o izjavama Edina Garaplije i optužbama za veze s dubokom državom i Bakirom Izetbegovićem.

“Nikad nisam bio dio bilo kakve duboke države, niti sam danas. Kontakt s Bakirom Izetbegovićem nemam godinama”, rekao je Ademović.

Govoreći dalje o stanju sigurnosti u Sarajevu, Ademović je istakao problem velikih količina droge na ulicama.

“Preko deset hiljada stanovnika Kantona Sarajevo posljednjih nekoliko godina se dobrovoljno prijavilo na postupak odvikavanja od droge. To je ogroman procenat stanovnika. Mi govorimo samo o onima koji se dobrovoljno prijavljuju, šta je s drugima?”, zapitao je Ademović.

On je pohvalio trenutnu policijsku strukturu na čelu s ministrom Katicom i komesarom, ističući da su prvi stali na crtu kriminalu drogerašima.

“Policija je bila oborena na koljena kroz političke kanale, ali sada se oporavila i stala na crtu”, rekao je Ademović.

Ademović je naglasio potrebu za sistemskim rješenjima i uključivanjem svih relevantnih ministarstava kako bi se borili protiv društvenih problema.

“Policija se nije mogla sama s maloljetničkom delikvencijom, sjetite se, tako je i danas potrebno da se ukuče svi relevatni faktori da problem zajedno rješavamo”, zaključio je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija