Adis Ahmetović: BiH nastavlja svoj put ka članstvu u EU I NATO-u

Foto: Arhiv

Čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti naše zemlje danas je uputio i Adis Ahmetović, poslanik njemačkog Bundestaga.

On podsjeća da su 1992. godine građani glasali za slobodu i nezavisnost i da je od tada ova zemlja prošla kroz teška vremena.

“Još uvijek je izazovan put ispred nas, ali BiH ostvaruje veliki napredak. Zahvaljujući različitim naporima, Bosna i Hercegovina sada ima status kandidata za članstvo u EU. Siguran sam da će zemlja nastaviti svoj put ka članstvu u EU, ali isto tako i integraciju u transatlantsku odbrambenu alijansu”, navodi Ahmetović.

Posebno ističe solidarnost naroda BiH sa Ukrajinom i njenim stanovnicima koji svakodnevno trpe posljedice ruske invazije.

“Od prvog dana velika većina ljudi u BiH stoji uz Ukrajinu. Oni podržavaju EU i transatlantski kurs partneri i mogu biti ponosni na svoju državu i na sebe, bilo da žive u BiH ili u dijaspori, ili imaju bh. korijene”, navodi se u saopćenju poslanika Bundestaga Adisa Ahmetovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79