Adis Ahmetović čestitao Bećiroviću i Komšiću

Adis Ahmetović, poslanik njemačkog Bundestaga, danas je u saopćenju prokomentirao izbore u Bosni i Hercegovini te kazao da je ovo „jasno opredjeljenje za Evropu”.

“Današnji rezultati izbora ne samo da ukazuju na jasan znak, već i daju empirijski dokaz da su liberalne snage u zemlji prevladale te da većina građana u Bosni i Hercegovini želi Evropski put i građansku državu. Kao socijaldemokrata, posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću srdačno čestitam na njihovim impresivnim izbornim rezultatima

Volju građana sada mora aktivno podržavati i država moraju biti zaštićeni od destruktivnih uticaja. Čista pobjeda od Komšić i Bećirović su jasni pokazatelji da je etničko-nacionalno Dejtonska ideologija je zastarjela i stvar prošlosti. Ništa ne smije stajati na putu evropske budućnosti Bosne i Hercegovine Hercegovina nakon ovih zbora. Postoji jasna većina u cijeloj zemlji za kurs reformi. Kao njemački stranac političare, aktivno podržavam ove snage!”, kazao je Ahmetović.