Admela Hodžić istupila is SDA, mandat nastavlja kao samostalna zastupnica, najavila formiranje kluba sa Čamparom

Admela Hodžić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo danas je obavijestila Stranku demokratske akcije (SDA) da istupa iz Kluba SDA i da će u buduće djelovati kao samostalna zastupnica, potvrđeno je za “Avaz”.

Navodno je razlog njenog nezadovoljstva neusvajanje njenih inicijativa u Klubu SDA, nedovoljno zalaganje za spašavanje radnih mjesta u privredi, potom subvencije mladim parovima za kupovinu stana i slično.

SDA u Skupštini KS ostaje na osam zastupnika od deset koliko ih je imala na početku mandata. Prije nepunih mjesec iz stranke je istupio i Aljoša Čampara.

– Obavještavam Vas da ću zajedno sa kolegom Aljošom Čamparom biti dio nove parlamentarne većine u uspostavi nove ekspertske Vlade KS koja će morati odgovoriti na sve potrebe građana Kantona SArajevo – navela je Hodžić u dopisu koji je adresiran na predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Također, obavijestila je predsjedavajućeg Skupštine KS da će formirati klub sa Čamparom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79