Admir Arnautović Šmrk u Sudu: Bavim se legalnim poslovima, ja sam menadžer pjevačima

Šef sarajevskog podzemlja, Admir Arnautović zvani Šrmk, lišen je slobode u ponedjeljak navečer, a sumnjiči se za organizovani kriminal, promet drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

Šefu sarajevskog podzemlja se na teret stavlja organizovani kriminal, promet drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda

Arnautović je ispitan jučer, a na Sudu je rekao, kako je javio Dnevni avaz, da od 2013. godine, kada je osuđen, prestao sa svim nelegalnim radnjama.

Kako kaže, od tada se bavi samo legalnim poslovima.

– Bavim se drugim poslovima legalne prirode, ja sam menadžer pjevačima – rekao je Arnautović u sudnici.

Kako saznajemo, Admir Arnautović Šmrk imao brojne legalne poslove, kako u Sarajevu tako i širom BiH, a bio je i menadžer brojnim pjevačima, te organizator koncerata. Njegove zlatne koke su bile Jala Brat, Buba Corelli, Coby… Da li je preko ovih poslova prao novac, dokazivat će se na sudu.

Tužilaštvo BiH je zatražilo mjere pritvora za Arnautovića jer bi, kako kažu, boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

“U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga ‘kokain’, ‘spid’ i ‘marihuana’ sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima”, dodali su iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79