Admir Arnautović: Tijelo Halide pronašla kćerka, Refik se objesio u blizini kuće svog sina

Foto: Dževad Pašalić

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona danas je dao izjavu za medije povodom novog stravičnog femicida koji je pogodio BiH i Gradačac.

Podsjetimo, Refik Mujedinović (69) je sjekirom likvidirao suprugu Halidu Mujedinović (63), a onda izvršio suicid.

“Sinoć oko 19 sati u naselju Vida 2 u Gradačcu, u porodičnoj kući, pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović.

Ona je imala povrede u predjelu glave. Isto tako u sobi u koje je žena ubijena pronađena je sjekira, ona će biti predmet vještačenja.

Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. Ono što je utvrđeno tokom uviđaja, nije bilo nikakve premetačine u samoj kući. Također, jučer u jutarnjim satima je pronađeno tijelo njenom muža Refika Mujedinovića u blizini kuće njenog sina u Srebreniku”, kazao je Arnautović.

Istakao je da je Refik Mujedinović počinio samoubistvo vješanjem.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK

“Uviđaj je počinila dežurna tužiteljica Tužilaštva TK u saradnji sa sektorom Kriminalističke policije MUP-a TK.

Tokom uviđaja su prikupljeni svi relevantni dokazi i svi relevantni tragovi koji se vezuju za ovo ubistvo. Također, danas će biti izvršena obdukcija oba tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Bit će izdate naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući DNK analizu, biološka vješptačenenja, mehanoskopska vještačenja, kako bi se utvrdile neke dodatne okolnosti koje se vezuju za ove događaje.

U toku su istražne radnje, vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti da li možemo dovesti ova dva događaja u vezu. Mi do dostavljanja vještačenja, mišljenja vještaka i DNK analize ne možemo saopštiti više informacija.

Danas ćemo imati preliminarne rezultate obdukcionih nalaza za uzroke smrti i žene i muškarca”, rekao je Arnautović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79