Admir Čavalić vraćen na poziciju direktora Kantonalne agencije za privatizaciju TK

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je jučer, shodno Odluci Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju, dala prethodnu saglasnost za razrješenje Nihada Okanovića sa pozicije direktora Agencije.

Također, Vlada je dala prethodnu saglasnost za imenovanje Admira Čavalića na poziciju vršioca dužnosti direktora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla.

Podsjećamo, Čavalić je već ranije obavljao dužnost direktora ove Agencije, ali je bio smijenjen od strane prethodnog saziva Vlade TK, kojom su upravljali koalicioni partneri SDP, PDA, SBB i Naša stranka.

Također, razriješeni su upravni odbori Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona i Javne ustanove Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, te privremeno imenovala upravne odbore ovih javnih ustanova. Vlada je danas dala i saglasnosti nas odluke Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ o imenovanju vršilaca dužnosti Izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku, Izvršnog direktora za marketing i razvoj i Izvršnog direktora za finansijsko komercijalne poslove JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“.

Osim navedenog, Vlada je donijela i više rješenja o imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79