Admir Katića ne krije oduševljenje: “Historijski momenat za MUP KS, ali i za čitav Kanton Sarajevo”

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, oglasio se na svom Facebook profilu, nakon što je Vlada Kantona Sarajevo dala odobrenje na postpisivanje ugovora s KJKP Vodovod i Kanalizacije o prenosu imovine – parcele u ulici Kolodvorska.

Podsjetimo, na spomenutoj lokaciji trebala bi se izgraditi nova centralna zgrada MUP-a KS.

“Historijski momenat za MUP KS, ali i za čitav Kanton Sarajevo. Uz velika odricanja, napore i zalaganja, naš trud se isplatio i priča izgradnje centralne zgrade MUP-a KS dobija svoj epilog”, naveo je Katica.

Prema njegovim riječima, naredni koraci nakon potpisivanja ugovora će biti finaliziranje drugih imovinsko-pravnih pitanja, a zatim rušenje postojećeg objekta.

“Ovaj projekat je dio vala promjena koje se ne mogu zaustaviti. Mnogi će pokušati, ali kako kaže moj prijatelj Elvedin Okerić – ‘mogu nas usporiti, ali ne i zaustaviti!’“, zaključio je Katica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79