Admir Katica: Ponosan sam na našu policiju nakon likvidacije Harrisa Österdahla

Admir Katica: Ponosan sam na našu policiju nakon likvidacije Harrisa Österdahla


Tri osobe lišene su slobode zbog učestvovanja u mafijaškoj likvidaciji državljanina Švedske Harrisa Österdahla u sarajevskom naselju Stup.

U pucnjavi je lakše povrijeđen i Elvir Mutić, takođe državljanin Švedske.

Kako je već poznato, na Sokocu je slobode lišen Oliver Herbert Peter. Policija ga sumnjiči da je hitmenima pružio logističku podršku.

Na Palama su pripadnici MUP-a RS lišili slobode Libanca Abdela Majida El Oweitu, koji ima švedski pasoš i državljanina Švedske Konarda Tylusa.

Policija njih dvojicu tretira kao direktne izvršioce likvidacije.

Danas se na društvenim mrežama oglasio i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Katica je izjavio kako je ponosan na službenike MUP-a Kantona Sarajevo koji su, u saradnji sa drugim domaćim i stranim agencijama, u roku od 24 sata stavili pod kontrolu tri osobe osumnjičene za mafijašku likvidaciju.

“Nakon ubistva koje se u utorak desilo u naselju Bulevar, u kojem je jedno lice smrtno stradalo, a drugo zadobilo lakše tjelesne povrede, u manje od 24 sata, naši službenici, u saradnji s agencijama MUP RS, OSA, Granična policija, Europol i Švedska policija, su identificirali, locirali i stavili pod kontrolu počinioce i saučesnike, odnosno tri osumnjičena lica za napad.

Izuzetno sam ponosan na ovu aktivnost gdje su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS još jednom pokazali zašto nose epitet jednih od najspremnijih i najboljih u regionu”, napisao je Katica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija