Admir Katica ugostio Hanku Paldum. Policija u Sarajevu će primjenjivati zakon koji nije godinama?

Admir Katica ugostio Hanku Paldum. Policija u Sarajevu će primjenjivati zakon koji nije godinama?


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica primio je danas predstavnike Udruženja estradnih izvođača Kantona Sarajevo, predvođene predsjednicom Enisom Hajdarević-Šojko.

Pored Hajdarević – Šojko u posjeti je učestvovao i dopredsjednik udruženja Avdija Numanović, kao i estradna umjetnica Hanka Paldum.

Tema razgovora bila je primjena Zakona o estradnoj djelatnosti KS donesenog 2001.godine, a koji, prema njihovim tvrdnjama, nije u primjeni dugi niz godina.

Prema riječima predsjednice Hajdarević-Šojko, Udruženje želi intenzivirati svoje djelovanje na polju promocije svojeg rada i nadležnosti, kao i uvezivanje sa institucijama neophodnim za provedbu zakona.

POGLEDAJ GALERIJU

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je najavio da će u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo biti izvršena analiza Zakona o estradnoj djelatnosti.

“Kako su me informisali članovi udruženja, primjena ovog zakona nije se vršila dugi niz godina. Zbog toga ćemo, a na inicijativu Udruženja estradnih umjentika KS, u MUP-u Kantona Sarajevo izvršiti analizu pomenutog zakona u smislu uloge Ministarstva unutrašnjih poslova i razmotriti načine kako da se zakonska regulativa ispoštuje i u oblasti održavanja estradnih programa”, poručio je ministar Katica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija