Admiru iz Tuzle poplavila kuća: “Napravili mu štetu od 15.000 KM a za sve krivi Vodokod i kanalizaciju”

Admiru iz Tuzle poplavila kuća: “Napravili mu štetu od 15.000 KM a za sve krivi Vodokod i kanalizaciju”


U stravičnom incidentu koji se dogodio u Tuzli, porodična kuća Admira Begamovića, oca dvoje maloljetne djece, doživjela je katastrofalnu poplavu uslijed pucanja cijevi vodovoda i kanalizacije.

Šteta se procjenjuje na više od 15.000 KM, a situacija je dodatno otežana činjenicom da niti jedan od nadležnih servisa ne želi preuzeti odgovornost za sanaciju štete piše Crna-Hronika.

Admir, koji je zbog ovog incidenta morao privremeno napustiti dio svoje kuće, ističe da je situacija za njegovu porodicu izuzetno teška. “Nadam se da će se netko konačno odazvati i pomoći nam. Ovo je stresno za mene i moju djecu,” izjavio je Admir.

Lokalne vlasti i komunalna preduzeća zasad nisu reagirala na njegovu situaciju, ostavljajući obitelj u neizvjesnosti. “Osjećam se bespomoćno. Svi bježimo od odgovornosti, a moja djeca zaslužuju sigurno okruženje,” dodaje Admir.

“Ja sam radnik na dnevnicu. Svakodnevno sam na terenu. Tog dana sam bio u Bihaću kada se sve desilo.

Nažalost uništene su mi dvije sobe, kuhinja i kupatilo. Danas je sve enormno skupo tako da kupatilo jednostavno više nemamo. Živim sa suprugom i dvoje djece supruga je nezaposlena dječica imaju 4 godine i 1.5 godinu. Što bi se reklo, oni su još uvijek bebe.

Usljed puknuća cijevi Vodovoda I kanalizacije grada Tuzle udaljenom od moje kuće 100 metara, voda je napravila prohod ispod zemlje mog dvorista I napravi mi totalno uništenje objekta odnosno fasade unutar objekta, zidova, stolarije i podova jer kvar je izbio u 17:00 casova a uklonili su ga u 23:00.

Naša kuća je poplavila cijela i sve vrijeme bila pod vodom. Molim sve dobre ljude jer nažalost od Grada Tuzla, nemam pravo na odštetu jer nije prirodna nepogoda već kvar Vodovoda da mi pomognu da popravim barem podove I da kupim šporet I ogrijev jer trenutno je sve voda uništila.

Ja sam radnik na dnevnicu, Nažalost nisam u mogućnosti izgurati popravak kuće sam. Hvala” – izjavio je Admir Beganović za portal Crna-Hronika.

Ako želite pomoći porodici Beganović možete je kontaktirati na broj telefona +38761-374-780

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija