Admiru Kačeviću 17 godina zatvora za ubistvo očeve partnerice

Vrhovni sud Federacije BiH izrekao je pravomoćnu presudu kojom je Admir Kačević osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 17 godina za ubistvo, pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Za ubistvo očeve partnerice Sedije Turjačanin Kačević je dobio 12 godina zatvora, za pokušaj ubistva oca Alije pet godina dok je za nedozvoljeno držanje oružja dobio šest mjeseci zatvora. Nakon toga mu je izrečena jedinstvena kazna od 17 godina zatvora.

Kačević je 18. jula 2015. godine u kafani “El Paso” u sarajevskom naselju Briješće hicima iz lovačke puške ranio oca Aliju i njegovu partnericu Sediju Turjačanin koja je podlegla povredama.

Alija Kačević je, kako bi se zaštitio, podigao desnu ruku, a metak koji je prošao kroz šaku ga je pogodio u lice i nanio mu teške tjelesne povrede.

Dovođenje Kačevića u Sud - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Dovođenje Kačevića u Sud FOTO: AVAZ

Admir Kačević je zatim izašao iz kuhinje te prišao, kako stoji u optužnici, radnici u kafani “El Paso” u Briješću, Turjačanin, koja je stajala za šankom. Kada joj je prišao, rekao joj je: “Ubit ću te, uništila si mi porodicu” te ispalio tri hica iz pištolja koja su Turjačanin pogodila u lice, lijevo rame i desnu potkoljenicu.

Turjačanin je zadobila povrede opasne po život, od kojih je preminula 9. augusta na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Kao uzrok smrti je navedena upala pluća koja se razvila kao komplikacija zadobijenih povreda prenosi Avaz

Optuženi je tada pobjegao i skrivao se u kući H. Lj. na Ilidži, gdje su ga 8. septembra pronašli i uhapsili istražitelji Odjela za opći kriminal sarajevskog MUP-a. U kući na Ilidži Admir Kačević je držao vojnu pušku karabin i 10 metaka te dva pištolja, od kojih je jedan automatski s ukupno 22 metka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79